✿ نور عاءشه ✿
Bounjour !
Syasya Ariff. 14 Years Old .
*replace it with your own words*

About Me | My Stuff | Linkies
Tagboard
PRAY FOR GAZA

Credits
Template : Dinie Hanani
Image : Photobucket
Best view : Google Chrome

Simsimi :3
Rabu, 28 November 2012 | 5:21 PG | 0 comments
Hey Awak! ye ye ye Awak! Hmm,lama kita tak update blog kan? I miss you blog!
Hmm,hari ni kita nak update blog yang bertajuk 'SIMSIMI' hahaha -,-
 memang lawak -_-' blablabla !


*Please tengok gambar yang kat bawah*

YASIR AHMAD

*Tengok bawah lagi*

*Fuyooo,Kembar TAYLOR LAUTNER*

QAYYUM MADDY'Z

*Tengok bawah lagi*

*Budak putih? okay ini memang lawak :3*

AMIR AMIRUL LEE

 
*Tengok bawah lagi*

 
*Ramai peminat itu memang betul (Y)*

*OKAY DAH HABIS :p*





Apa Itu Cinta ♥ Tahu Ke ?
Selasa, 6 November 2012 | 1:41 PG | 0 comments
 Apa itu CINTA???

Tentu ramai yg belum tahu apa itu makna CINTA.. Jadi mari kita dengar penjelasan CINTA yg didefinisikan oleh Ustaz Kazim Elias.. Jom dengar.. Sebelum tu , sila tekan pause di bahagian atas kiri blog ini . Terima Kasih :)








Berikut kata2 Ustaz Kazim spt dlm video:-


Apa itu Cinta...???

"Cinta adalah 2 Hati menjadi 1. Dua orang Hati Satu"
Itulah dinamakan CINTA..
Setiap manusia ada perasaan Cinta. Jadi Cinta adalah perasaan yang telah Allah kurniakan kepada setiap manusia.
Kita tidak boleh halang seseorang jatuh Cinta, tapi kita cuma boleh bimbing Cinta itu ke arah kebaikan. Cinta itu mestilah bersih dan murni. Jangan cemari Cinta dengan perkara yang cemar dan dosa. Selalunya Cinta itu akan berakhir dengan perkahwinan.
Tetapi cinta itu juga sebenarnya ialah tidak semestinya berakhir dengan perkahwinan.

Contohnya:
"Tipah Abang sayang kamu, Abang cinta pada kamu, tapi Tipah Abang nak bagitau pada kamu, Mak Abang tak suka pada kamu"
"Sebab apa Abang"
"Entahlah Tipah, mungkin kamu tak reti masak Tom Yam" sebab itu Mak Abang tak suka pada kamu.. Mak Abang berkeras tak bagi kita kahwin, Abang dah usaha berbagai cara tapi Mak Abang tetap tak bagi kita kahwin..
"Abang takut kalau kita kahwin nanti Tipah kena siksa dengan Mak, Tipah kena pulau dengan Mak, hidup Tipah akan sengsara kalau Abang kahwin dengan Tipah. Oleh sebab Abang CINTA pada Tipah Abang tak mau Tipah hidup susah dan menderita, jadi tak jadilah kita kahwin Tipah."

Haa.. Itulah dinamakan CINTA..

"Kenapa kamu tak kahwin dengan Tipah Man?"
"Aku tak kahwin dengan dia sebab aku Cintakan dia..
"Hai.. Kalau Cinta kena la kahwin"
"Tak..! Aku takut kalau aku kahwin dengan dia Mak aku seterika dia, mak aku belasah dia.. Dia akan menderita jika dia kahwin dengan aku."

Aku tak mau kahwin sebab itulah..
Adakah kamu nak tengok isteri yang kamu sayang diperlakukan sedemikian? Jadi, kalau kamu cinta kepada dia bukan setakat kamu bagi senang kepada dia, malah mak bapak kamu pun bagi senang kepada dia. Tapi kalau kamu sorang bagi senang kepada dia, mak bapak kamu tak boleh terima dia, dan mereka akan menyiksa jiwa raga dia nanti. Jadi, kalau mcam tu tak payah la kahwin.
Itulah dinamakan CINTA.



Amacam ? Dah tahu apa itu cinta ? Err . Lyssa pun baru tahu , 107 saat lepas . Wkakaka :)


Cintailah pada yang Maha Esa :)


DIPETIK DARI: LYSSA FAIZUREEN
Tips : 10 Cara Ucap 'I LOVE YOU'
| 1:32 PG | 0 comments
Heloww koranngg ! Hyee . hehe.

Ehh , amboih . amboih . kalau pasal CINTA-CINTA ni , cepat je korang erkk.

Huhu.. BEST ke , BERCINTA ?? korang pernah bercinta ke ? Bercinta dengan siapa ? Nak tahu jugakk . hehe . Tak lah . gurau je . Minah kepo betul ! haha .
Bagi siapa yang sedang bercinta tu , kalau korang nak tengok tips2 yang Lyssa tulis kan ini . Hayati lah yer. 

Untuk pengetahuan korang semua , mungkin , lepas ni pula , Lyssa akan teruskan pula dengan tips-tips mengenai cinta . Lyssa tahu , ada jugak yang tak berapa minat pasal benda ni semua kan ? Saja suka-suka je Lyssa buat benda ni . Kalau korang tak suka . tak payah ler baca erk ^^

Melalui pembacaan Lyssa , Lyssa nak share sedikit lah dekat korang , 
10 Cara Nak Ucap " I LOVE YOU" ..
:51: Album GambarBeli sebuah album dan korang letakkan gambar korang dengan boy/girl korang tuh. Setiap muka surat , korang letak lah kata-kata yang indah . Baru lah lebih hayati ,and menarik kan ? Cuba lah ^^

:60: Sekumtum Bunga
Ini bagi lelaki .. Letakkan sekumtum bunga di hadapan pintu rumahnya di pagi-pagi hari .. Mesti si dia seronok gila bila tengok bunga ada di di depan pintu rumah sebelum pergi keje or kolej . hehe .Walaupun harga sekumtum bunga itu agak murah tetapi nilainya pada si dia amatlah berharga dan lebih berharga daripada harga harta bendanya sendiri . hehe :h:

:54: Message Puzzle
Ini menarik untuk dipraktikkan . Tapi , kita tak buat lah lagi . hehe .Korang buat sebaris ayat cinta.. Kemudian potong kan nya , menjadi puzzle.. Berikan pada si dia untuk mencantumkannya. For sure korang takkan menyesal punya bila lihat reaksinya menyelesaikan puzzle tu. Wah , romantiknya ! :h:

:47: Puisi Romantik
Luahkan cinta korang tu melalui puisi atau madah ciptaan korang sendiri dan berikan kepadanya. Lebih baik lagi korang semburkan lah minyak wangi kesukaannya di atas kertas itu . Cara ini akan mengingatkan si dia pada kamu sentiasa. :h:

:33: Love List
Berikan si dia senarai atau 10 sebab kenapa korang mencintai si dia. Tuliskan dengan ikhlas dan jujur . Sebaiknya , korang hantarkan melalui pos kepadanya. Kalau korang hantarkan sendiri . ia nya tak menunjukkan ianya istimewa . Malah , perkara yang biasa je tuh . hehe . Cuba lah , pasti si dia , akan lebih mencintai diri korang . :h:


:27: Gambar Terbaik
Korang tengok balik gambar-gambar yang korang pernah 'snap' dengan si dia.. then korang carilah gambar yang cantik dan ada kenangan manis . orang Framekan gambar tersebut , dan hadiahkan kepada nya! Pasti si dia suka dan tersenyum melihatnya ! Try lah .hee~~ :h:


:108: Hadiah Buatan Sendiri
Bagi yang ada kelebihan menjahit , bolehlah korang gunakan kelebihan yang korang ada . Korang buatlah skaf untuk si dia .Tak pun , korang beli sapu tangan ke , jahit nama korang dengan si dia . Dan hadiahkan lah kepada nya . Kita jamin , pasti dia suka melihatnya . Dan kepada orang lain yang tak tahu menjahit , korang boleh jugak buat kad sendiri yang cantik dan menarik . mesti si dia kagum dengan kamu . Dalam kad itu , boleh lah korang luahkan perasaan cinta kepada si dia . Wahh ! Kita lain . Kita suka bagi surat dekat boyfiee kita tu . hehe . sampai sekarang , dia masih simpan ! tengok , korang pulak , cubalah dengan cara ini yer. :h:

:81: Kongsi Rahsia
Ok , ini pun menarik . Korang beritahu lah rahsia korang kepada si dia yang tidak pernah korang beritahu pada sesiapa termasuklah mama n papa korang . Si dia pasti akan berasa bangga dan dihargai kerana korang begitu mempercayainya. Dengan cara ini , dia sudah yakin yang korang betul-betul mencintainya! :h:

:74: CD Lagu kegemarannya
Hadiahkan CD lagu kegemarannya . tetapi , biarlah yang berunsurkan cinta . Pasti dia menghayati lirik-lirik lagu yang kamu beri kepada nya . Kata kepada yang lagu itu , amat bererti bagi korang sebab ianya mewakili hati korang untuk si dia . hehe . meanrik kan ? :) :h:

:64: Menonton Wayang
Hehe , biarpun korang bercinta, namun ada jugak citara korang dengan si dia yang berbeza kan ? Apa kata , korang korban kan sedikit , untuk menonton movie kegemarannnya , biarpun korang berkorban , dari situ , si dia akan lebih sayang korang dan mengetahui ,bahawa korang benar-benar mencintainya. dan si dia yakin yang korang boleh mengikut ke mana saja kerana cinta korang tu. Dan lagi satu , bila dah tengok wayang tuh , jangan dibuang pulak tiket wayang tu . kumpul dan simpanalah . satu hari nnti , korang tunjukkan yang korang masih simpan lagi tiket-tiket wayang tu sbg kenangan korang dengan si dia ^^ :h:

:h:DIPETIK DARI : LYSSA FAIZUREEN

Zelo B.A.P
Rabu, 24 Oktober 2012 | 11:51 PTG | 0 comments
Dah lama tak update blog ! Winduwww :3 Hehehe kita nak kongsikan gambar ZELO !  

 Tumblr_m58z1w1nql1r1cp3so1_500_large

14418_470551849634456_1047649256_n_large

Tumblr_mccuf1oquk1rnkj5ho1_500_large

523391_470551859634455_1855098374_n_large

Tumblr_mcdb8yzvjq1rs86nho1_500_large

A53vipjcmaa-aa2_large

Hehehe ! Comel lah dia ni ♥ *Tergoda*

BIOGRAPHY
Real Name: Choi Jun Hong (최준홍)
Stage Name: Zelo
Birth Date: October 15, 1996
Position: Maknae, Rapper & Dancer
Height: 182 cm
Weight: 63 kg
Specialty: Rap, dance, beatbox
Twitter: http://twitter.com/zelo96
Bunny: Blue

CRUSH
Jumaat, 12 Oktober 2012 | 7:31 PG | 0 comments


Sekarang aku dah ada crush , nama dia ? nth fikir sendiri :p
Yeah dia baik , hensengg , awesome semua ada :)

Mcm mana aku kenal dia ?
Dekat facebook maklumlah CINTA MUKA BUKU ;)
Try chat dia , tgok2 dia reply . wuuuu ^^
Then ktorg chat lah mcm biasa , yg bestnya chat dgn dia kkdg dia suka buat klakar :P
Then dia bagi number fon dia *Gembira* Bukan aku mintak okay?

Dah tu je nak cerita , sambung episode akn dtg *merapu* .
Kadang2 terfikir jugak aku mcm SS -.- haih im really want to know whether he is loves me too or not .


"He came into my life and im really hope that he wouldnt left me"
Hai awak , terasa lah saya cerita pasal awak ni , Bye :)
Lawak Jenaka-Perihal seorang suami
Khamis, 30 Ogos 2012 | 4:52 PTG | 0 comments
  

*Ehhh,tetiba je ada gambar One D*


Percaya atau tidak lelaki berkahwin boleh buat 2 benda dalam masa berlainan tapi saling berkaitan.

1.Menonton bolasepak pasukan kegemaran (liga luar negara) ngan kawan2, tapi cakap kat bini, member ajak minum, bincang pasal kerja

2.Melepak di pusat2 hiburan sehingga pagi tapi bagi alasan, kene entertain bos/client.

3.Pusing2 di kawasan rehat yang ramai anak dara, tapi bagi alasan...jogging untuk jaga kesihatan

4.Berpura-pura letih balik lewat, sedangkan baru lepas 'exercise' dengan GRO.

5.Buat2 kebulur biler makan malam, padahal dah bantai teh tarik kat kedai mamak sebelum balik.

6.Cakap kat bini dah berenti merokok, tapi bila balik umah, baju bau rokok...Alasan mudah..lepak minum air dengan member yang merokok.

Bijak nya lelaki kan...

p/s: Ini FAKTA bukan AUTA
Mengapa? :(
Sabtu, 11 Ogos 2012 | 10:02 PTG | 0 comments







Mesti bosan kan bila bukak blog aku . aku tahu tu . sebab tak ade ape-II yang best kann . hmm :( hari niy aku telah mengubah lagi satu lagu . tajuk lagu yang betul nye jeritan batinku , yang di nyanyikan oleh awrah P.Ramlee pada masa dahulu dan kini di nyanyikan oleh Lan and typewriter . dan aku telah mengubah lagu ini . so , nyanyi lha . rentak masih sama cuma lirik yang bertukar . bergembira yeaa .



SAYANG ,

OH ! SAYANGKU MENGAPA ,
MENINGGALKAN KU ,
KE SENDIRIAN ,
TAMPAMU DISINI .


SAYANGKU MENGAPA KAU PERGI ,

TOLONGLAH KEMBALI PADAKU ,
KU SAYANG KAMU ,
KU CINTA KAMU ,
HATIKU RINDU .


RINDU ,

SAYANGKU KU RINDU KAMU ,
HATIKU HANCUR ,
KERANA KAMU ,


KEMANA ENGKAU MENGHILANG ,

JIWAKU PERLUKAN HATIMU ,


OH ! SAYANG KU ,

MENGAPA KAU PERGI .

HAHA :D TAK BEST KAN . DAH CAKAP DAHH . OKE LHA THANKS YEA NYANYI LAGU NIYY . KALAU NAK BUAT ALBUM PAKAI LAGU NIY BUAT LHAA . HAHA :D *bajet sekejap . BOI <3


Old things